Style 11.09.2025, 8:32

Συνταγή: Μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα

Δείτε τη συνταγή 

Η πιο γρήγορη, αρωματική και νόστιμη ντοματένια μακαρονάδα. Η προσθήκη πελτέ δίνει σώμα και επιπλέον γεύση στη συνταγή.

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 5-6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός
  • περίπου 300 γρ. κρητικό ξύγαλο ή στρατσιατέλα βουβαλίσια Κερκίνης ή άλλο κρεμώδες τυρί που μας αρέσει
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, ελιές και μυρωδικά αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα μεταφέρουμε με λαβίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε στα πιάτα.
  • Ρίχνουμε στο κέντρο 1-2 κουτ. σούπας από το τυρί και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, ελιές και μυρωδικά.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα