Δείτε τη συνταγή
Η πιο γρήγορη, αρωματική και νόστιμη ντοματένια μακαρονάδα. Η προσθήκη πελτέ δίνει σώμα και επιπλέον γεύση στη συνταγή.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 5-6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός
- περίπου 300 γρ. κρητικό ξύγαλο ή στρατσιατέλα βουβαλίσια Κερκίνης ή άλλο κρεμώδες τυρί που μας αρέσει
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, ελιές και μυρωδικά αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα μεταφέρουμε με λαβίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
- Προσθέτουμε τις ελιές, τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Ρίχνουμε στο κέντρο 1-2 κουτ. σούπας από το τυρί και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, ελιές και μυρωδικά.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα