Style 06.05.2025, 23:00

Συνταγή: Μακαρόνια κολομπίμπιρι

Δείτε τη συνταγή 

Είναι εξαιρετικά απλό φαγητό, που συνεχίζουν να το μαγειρεύουν και σήμερα.

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας καυτερή πάπρικα (ή όση αντέχουμε)
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 πακέτο (500γρ.) σπαγκέτι Νο 5 ή 6
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Για τα μακαρόνια κολομπίμπιρι, ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πάπρικα για 3-4 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί και το λάδι να κοκκινίσει καλά.
  • Προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό ζεστό και τον πελτέ και αλατίζουμε καλά.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας τακτικά, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι ώστε σχεδόν να λιώσει και η σάλτσα να σουγάρει, να μειωθεί κατά ένα τρίτο και να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
  • Σπάμε τα μακαρόνια στη μέση και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά (σίγουρα παραπάνω από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους), αλλά να μείνουν με μπόλικο ζουμί, καθώς πρόκειται για σούπα. Διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα της σούπας.
  • Κόβουμε με μαχαιράκι ή με το πιρούνι τα ζυμαρικά μέσα στο πιάτο σε μικρότερα κομμάτια, για να τα πιάνει το κουτάλι, και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα