Style 01.01.2025, 1:30

Μουστάρδα παλαιωμένη

Δείτε την συνταγή

Φτιάχνουμε σπιτική, παλαιωμένη μουστάρδα –το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα.

Υλικά
Μερίδες: για 2 φλιτζ. τσαγιού

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καφετί σπόροι μουστάρδας
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενταμιού ή μέλι
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι

Διαδικασία

  • Για την παλαιωμένη μουστάρδα, ξεκινάμε βάζοντας τα δύο είδη σπόρων μουστάρδας σε ένα γυάλινο βάζο των 500 ml, προσθέτουμε 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού από το ξίδι και ανακατεύουμε για να βραχούν καλά οι σπόροι και να αρχίσουν να βυθίζονται.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι σφενταμιού (ή το μέλι) και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το αλάτι.
  • Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα να κατακαθίσει για 2-3 ημέρες στον πάγκο της κουζίνας.
  • Έλέγχουμε τακτικά και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ξίδι σταδιακά, αν χρειάζεται, ώστε οι σπόροι να είναι πάντα βυθισμένοι στο υγρό. Αυτή είναι η διαδικασία παλαίωσης.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στον πολυκόφτη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα όχι λεία, ώστε να νιώθουμε τα σπασμένα σποράκια της μουστάρδας.
  • Τη μοιράζουμε σε μικρά και αποστειρωμένα, αλλά χλιαρά γυάλινα βαζάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα