Style 29.05.2024, 3:40

Συνταγή για λαχταριστά μουστοκούλουρα

Θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά 

Τα μουστοκούλουρα συνοδεύουν τέλεια τον πρωϊνό ή απογευματινό σου καφέ ενώ είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο.

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ. γ. γαρίφαλο τριμμένο.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διαλύεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις προσεχτικά μέχρι να αφρίσει.
  • Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνεις το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα χτυπάς με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτεις το αλεύρι μέχρι να δεις πως η ζύμη είναι μαλακή και απαλή.
  • Σε αυτό το σημείο σταματάς να χτυπάς με το μίξερ και ζυμώνεις με το χέρι προσθέτοντας λίγο αλεύρι όποτε χρειάζεται, μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC
  • Πλάθεις τη ζύμη σε λωρίδες και τις κόβεις σε μήκος που φτάνει τα 10εκατοστά.
  • Σχηματίζεις στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείς στο ταψί αφού προηγουμένως έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσεις από το χαρτί.

Πηγή: οlivemagazine.gr

 

Ηράκλειο: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για την 9χρονη που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

Ηράκλειο: Φιάσκο στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Ηράκλειο: Μετεξεταστέα η… καθαριότητα δίπλα στο Πανεπιστήμιο

Ηράκλειο: Το εργοτάξιο της ντροπής που… βγάζει μάτι


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα