Έτοιμη σε 50 λεπτά
Σε χρόνο μηδέν γίνεται αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Χρησιμοποιείτε μείγμα από τυριά της αρεσκείας σας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα. Σίγουρα αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!
Υλικά
- 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
- 250 γρ. γάλα
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
- 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή: Κέικ με αραβικό φυστίκι και λεμόνι
Συνταγή: Κέικ με αμυγδάλους και λεμόνι
Netflix: Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε ΑΙ για να «πειράξει» πλάνα σε ντοκιμαντέρ
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα