Έτοιμη σε 15 λεπτά
Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να φτιάξουν πατατοσαλάτα όλες τις εποχές του χρόνου. Δικαίως, γιατί είναι μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.
- Υλικά
- 100 γρ. φρέσκος τόνος, φιλέτο ή κομμάτι από την ουρά
- 3 μεσαίες πατάτες
- 5 ελιές μαύρες
- 6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή ξερό1
- 1 κ.σ. κάππαρη Πάρου
- 1 αυγό βρασμένο και κομμένο στη μέση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο ντρέσινγκ λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένο
- Κρίταμο τουρσί για γαρνίρισμα
Tρόπος μαγειρέματος
- Σε αλατισμένο νερό ή σε νερό θαλασσινό βράζουμε τον τόνο σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον τόνο να κρυώσει μέσα στο νερό.
- Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε τον τόνο από το νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τον κόβουμε σε μπουκιές.
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο.
- Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο τουρσί.
Πηγή: lifo.gr
Διαβάστε επίσης
Χανιά: Ο «λογαριασμός» των Patriot και οι «αταξίες» των Ρώσων στα μπαράκια του Ενετικού λιμανιού
Χανιά: Συνελήφθη 15χρονος που επιτέθηκε στη γιαγιά του και τη χτύπησε στο κεφάλι
Επεισοδιακή μεταμεσονύκτια καταδίωξη ζωοκλεφτών στο Ρέθυμνο
Ηράκλειο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι νεαροί που «στόχευαν» αυτοκίνητα στο Αγιοφάραγγο
Ηράκλειο: Μεθυσμένο ζευγάρι προκάλεσε… αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα