Δείτε πως να το φτιάξετε
Αναρωτιέσαι πως μπορεί να κλείσει ένα ωραίο κυριακάτικο ή γιορτινό γεύμα; Μα, με ένα μυρωδάτο λιμοντσέλο. Είναι το ιδανικό χωνευτικό με απίθανα δροσερή γεύση.
30′ προετοιμασία
10′ βράσιμο
15 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 15 ημέρες και 40′
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 2 λίτρα
10 λεμόνια μεσαίου μεγέθους, χοντρόφλουδα, βιολογικά (ακέρωτα και αράντιστα)
1 λίτρο οινόπνευμα 90° (ή βότκα)
600 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε λικέρ λιμοντσέλο, αρχικά, πλένουμε τα λεμόνια και καθαρίζουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, το οποίο βάζουμε σε γυάλα μαζί με το οινόπνευμα για 15 μέρες.
Σουρώνουμε τις φλούδες.
Ανακατεύουμε το οινόπνευμα με ένα σιρόπι που φτιάχνουμε βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό.
Γεμίζουμε μπουκάλια με λιμοντσέλο, που τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (δεν παγώνει), γιατί πίνεται παγωμένο.
Μυστικά
To να φτιάξετε δικό σας λιμοντσέλο δεν είναι καθόλου δύσκολο, αρκεί να έχετε μια δοκιμασμένη συνταγή και λεμόνια από κήπο, αράντιστα και ακέρωτα. Εναλλακτικά, λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας, που θα βρείτε πια σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μη δοκιμάσετε με τα κοινά κερωμένα λεμόνια του εμπορίου. Τα χειμωνιάτικα λεμόνια θεωρούνται πιο πλούσια σε αιθέρια έλαια. Άρα, το λιμοντσέλο σας καλύτερα να γίνει τότε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα