Style 28.07.2024, 3:55

Συνταγή: Ραβανί Βέροιας

Απολαύστε το δροσερό!

Μην το φορτώσετε με παγωτό. Αυτό το ραβανί είναι τόσο αφράτο, ζουμερό και γευστικό που αξίζει να το δοκιμάσετε μόνο του.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 30΄ στην άκρη προτού το ψήσουμε. Κατόπιν ψήνουμε για 45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει ωραία.

Βήμα 4

Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 4΄-5΄ και όταν βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά. Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι προτού σερβίρουμε.

Υλικά

Μερίδες: 10-12

    • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 2 κάψουλες βανιλίνη
    • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού, ακέρωτο
    • 340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
    • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 ml νερό
  • 3-4 φλούδες λεμονιού

Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Brownies γεμιστά με παγωτό

Παγωμένος κορμός με φράουλες και μπισκότα

Γιαούρτι καραμελέ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα