Δείτε τη συνταγή
Πολλά μπορούμε να κάνουμε με αυτό το χειροποίητο σιρόπι πορτοκαλιού. Να περιχύσουμε παγωτό ή γιαούρτι, να το βάλουμε σε κοκτέιλ, να προσθέτουμε μια μικρή δόση στη σάλτσα του κοκκινιστού ή σε βινεγκρέτ για πράσινες σαλάτες.
Υλικά
- 800 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού, μετρημένος σουρωμένος
- ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
- 500 γρ. ζάχαρη
- 50 ml χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Για το σιρόπι πορτοκαλιού, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό με το ξύσμα για 10 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, μέχρι να μείνουν στην κατσαρόλα περίπου 600 ml.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε τον χυμό από λεπτό σουρωτήρι.
- Τον ρίχνουμε ξανά στην (καλά καθαρισμένη) κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το μείγμα να κοχλάσει. Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, βράζουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε σκοτεινό ντουλάπι.
- Τον χρησιμοποιούμε όπου και το σιρόπι της συνταγής «Ζαχαρωμένες φέτες πορτοκαλιού».
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα