Πολύ απλή αλλά άκρως γευστική συνταγή
Θέλετε να εντυπωσιάσετε με ένα εκπληκτικό τιραμισού; Ανακαλύψτε το πασχαλινό αυγό γεμισμένο με τιραμισού, ένα γλυκό ιδανικό για το Πάσχα που θα ενθουσιάσει και θα κάνει όλη την οικογένεια ευτυχισμένη.
Υλικά
- Μισό σοκολατένιο πασχαλινό αυγό
- 2 κρόκοι αυγών
- 300 γρ μασκαρπόνε
- 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 50 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική
- 10 μπισκότα σαβαγιάρ
- 2 φλιτζάνια εσπρέσο
- 1 φλιτζάνι νερό
Για διακόσμηση
- Ψιλοκομμένα φουντούκια για γεύση
- Διακοσμητικά με ζάχαρη για γεύση
Εκτέλεση
- Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Χτυπάμε επίσης τη φρέσκια κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στο μείγμα των
- αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία κρέμα.
- Ύστερα προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα χωρίς να το διαλύσουμε.
Για να συνθέσουμε το αυγό
- Σπάμε τα σβαγιάρ στη μέση και τα μουλιάζουμε στον καφέ αραιωμένο με ένα φλιτζάνι νερό. Στη συνέχει τα τοποθετούμε μέσα στο αυγό, καλύπτοντας όλο τον πάτο.
- Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή ένα μεγάλο κουτάλι) καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με την κρέμα μασκαρπόνε.
- Τέλος διακοσμούμε την επιφάνεια του αυγού με ψιλοκομμένα φουντούκια και διακοσμητικά με ζάχαρη και μετά το αφήνουμε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν το απολαύσουμε.
Πηγή: jenny.gr
Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για λαχταριστό τιραμισού
Συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια
Πάσχα 2024: «Πετάει» στα 15 ευρώ η τιμή του οβελία
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα