Ανοιξιάτικη μακαρονάδα
Τι πιο γρήγορο, εύκολο και απολαυστικό από αυτή τη μακαρονάδα με την πιπεράτη ρόκα, τη σπιρτόζικη κάππαρη και τη βουτυράτη φέτα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 2 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένη
- 300 γρ. ντοματίνια, καλά πλυμένα
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
- 60 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι χοντροτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με μυρωδάτη σάλτσα ρόκας και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κάππαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ρόκα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.
- Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα (αλάτι δεν χρειάζεται, γιατί τα τυριά είναι αρκούντως αλμυρά) και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα