Style 07.05.2025, 12:30

Ταλιατέλες με μυρωδάτη σάλτσα ρόκας και φέτα

Πίνακας Περιεχομένων

Ανοιξιάτικη μακαρονάδα

Τι πιο γρήγορο, εύκολο και απολαυστικό από αυτή τη μακαρονάδα με την πιπεράτη ρόκα, τη σπιρτόζικη κάππαρη και τη βουτυράτη φέτα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 2 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένη
  • 300 γρ. ντοματίνια, καλά πλυμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι χοντροτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με μυρωδάτη σάλτσα ρόκας και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κάππαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ρόκα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά
  5. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα (αλάτι δεν χρειάζεται, γιατί τα τυριά είναι αρκούντως αλμυρά) και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα