Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο
Αν ψάχνετε για μια νόστιμη συνταγή για brunch, αυτή είναι η ιδανική επιλογή. Η έτοιμη σφολιάτα είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην κουζίνα, κάνοντας ακόμα και έναν ερασιτέχνη μάγειρα να φαίνεται επαγγελματίας.
Σε αυτή τη συνταγή, ένα τετράγωνο σφολιάτας ψήνεται μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βάση για την τάρτα. Αφράτα αυγά, καπνιστός σολομός και μια γενναιόδωρη στρώση από κρέμα με σχοινόπρασο τοποθετούνται πάνω στην τραγανή ζύμη. Φαίνεται σαν εκλεκτό πιάτο για brunch, αλλά στην πραγματικότητα θα το κατατάξετε στις συνταγές “αστραπή”.
Συμβουλή από επαγγελματία: Είναι σημαντικό να τρυπήσετε τη ζύμη με ένα πιρούνι πριν το ψήσιμο, για να μην φουσκώσει πολύ.
Υλικά
- 2 μεγάλα κρεμμυδάκια
- 80 γραμμάρια κρέμα fraiche
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν επιπλέον για τα αυγά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για τα αυγά
- 5 μεγάλα αυγά
- 500 γραμμάρια σφολιάτα
- 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 115 γραμμάρια καπνιστός σολομός
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Ψιλοκόψτε τα λευκά και τα ανοιχτόχρωμα πράσινα τμήματα των κρεμμυδιών. Κόψτε τις σκούρες πράσινες κορυφές σε λωρίδες και κρατήστε τις στην άκρη. Ανακατέψτε τα λευκά και ανοιχτόχρωμα πράσινα τμήματα των κρεμμυδιών, την κρέμα fraiche, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε 1 αυγό. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα τετράγωνο 28 εκατοστών σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Διπλώστε προς τα πάνω 1,5 εκατοστό περίπου από τη σφολιάτα σε κάθε άκρη για να δημιουργήσετε ένα υπερυψωμένο περίγραμμα. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 0,5 εκατοστό από τη σφολιάτα και στις 4 πλευρές και χαράξτε ελαφρά τη σφολιάτα κατά μήκος του περιγράμματος. Κάντε τρύπες σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι. Αλείψτε την με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήστε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, 10 έως 12 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Απλώστε το μείγμα κρέμας πάνω στην κρύα σφολιάτα, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω αν είναι φουσκωμένη. Σπάστε τα υπόλοιπα 4 αυγά στην τάρτα, 1 σε κάθε γωνία. Πασπαλίστε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι να σφίξουν πλήρως τα ασπράδια των αυγών και να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι, για 12 έως 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε τον καπνιστό σολομό γύρω από τα αυγά. Γαρνίρετε με τις κορυφές των κρεμμυδιών που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: enikos.gr
Διαβάστε επίσης:
Στραπατσάδα με λουκάνικο φέτα και τορτίγες (βίντεο)
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα