Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δεν γίνεται…
Όλοι το καλοκαίρι αγοράζουμε το φρούτο που το χαρακτηρίζει, το καρπούζι. Τι πρέπει να κάνουμε για να διαλέξουμε το καλύτερο;
Μία καλοκαιρινή διατροφική συνήθεια είναι το καρπούζι, μόνο που καμιά φορά η επιλογή μας δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Επειδή δεν μπορούμε να δούμε στο εσωτερικό του, όταν αγοράζουμε ένα καρπούζι, μπορεί να βγει μάπα…
Πώς μπορείτε να το αποφύγετε και η αγορά σας να μην καταλήξει στα σκουπίδια;
Το στέλεχος είναι σημάδι ωριμότητας
Εάν ο μίσχος είναι ακόμα πράσινος, είναι καλύτερο να τον αποφύγετε. Το κοτσάνι ενός ώριμου, φυσικά ωριμασμένου καρπουζιού είναι ξηρό και ελαφρώς μαραμένο – ένα σίγουρο σημάδι ότι ο καρπός έχει συλλεχθεί σε πλήρη ωριμότητα.
Προσοχή: σε πολλά μέρη, τα καρπούζια περιστρέφονται τεχνητά κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης για να την επιταχύνουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το κοτσάνι μπορεί να είναι στριμμένο – και πάλι, είναι προτιμότερο να μην επιλέγετε τέτοια δείγματα.
Χτύπημα: ο ήχος λέει πολλά
Ίσως το πιο γνωστό κόλπο είναι να χτυπήσετε το καρπούζι! Αν ακούσετε έναν υπόκωφο, βαθύ, κροταλίζοντα ήχο, είναι πιθανό το εσωτερικό του πεπονιού να είναι ωραίο, ώριμο και ζουμερό.
Αν, από την άλλη πλευρά, ο ήχος είναι επίπεδος ή κούφιος, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το καρπούζι είναι άγουρο ή υπερώριμο και έχει χάσει τη φρεσκάδα του.
Συν μία συμβουλή: η μυρωδιά των καρπουζιών είναι επίσης ένα αποκαλυπτικό σημάδι.
Αν επιλέξετε ένα, μη διστάσετε να το μυρίσετε πριν το αγοράσετε! Όσο πιο έντονη και γλυκιά είναι η μυρωδιά, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε ένα νόστιμο, ώριμο δείγμα.
Έτσι, ο κύριος λόγος για να επιλέξετε ένα καρπούζι είναι η μυρωδιά.
Πηγή: newsbomb.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα