Μεζές περιωπής στο άψε σβήσε!
Η φέτα μισολιώνει και δένει με το ελαιόλαδο σε αυτή την απλή αλλά πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1.200 γρ. χοιρινός λαιμός, χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια των 2 εκ.
- χυμός από 1 λεμόνι
- 550 γρ. φέτα, κατά προτίμηση Αγράφων, κομματιασμένη με το χέρι σε μέτρια ακανόνιστα κομμάτια
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για την χοιρινή τηγανιά με φέτα, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας και νερό τόσο ώστε μόλις να το καλύψει.
- Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει ελάχιστο νερό.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ωραία, αλλά να είναι τρυφερό αν το τρυπήσουμε με το πιρούνι.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί από το κρέας.
- Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα