Μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα
Μια εξαιρετική παραλλαγή του τιραμισού με φιστίκια Αιγίνης για τους λάτρεις του καφέ!
Ίσως ο συνδυασμός φαίνεται ασυνήθιστος, αλλά μην αφήνετε τις πρώτες εντυπώσεις να σας παραπλανήσουν! Αυτή η συνταγή για το τιραμισού με φιστίκια Αιγίνης είναι μια εύκολη και πρωτότυπη επιλογή που θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση της.
Ο καφές και το φιστίκι δένουν αρμονικά, δημιουργώντας μια γλυκιά εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Η συνταγή είναι του Γιάννου Βαλλιάνου
Υλικά:
- 50 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
- 800 γρ κρύα κρέμα γάλακτος (ζωϊκή 35% λιπαρά ή φυτική)
- 2-3 κ.σ κρέμα φιστικιού
- 2 συσκευασίες σαβαγιάρ
- 60 γρ φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για το βούτηγμα
- 200 ml καφέ espresso
- 200 ml νερό + 100 γρ ζάχαρη (βρασμένα σε σιρόπι)
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 400-500 ml καφέ της αρεσκείας σας.
Για διακόσμηση
- Λίγη κρέμα φιστικιού
- 30 γρ φυστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την κρεμα με φιστίκια Αιγίνης.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα που στέκεται.
- Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί.
- Ξεκινάμε να βουτάμε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι καφέ ή διαφορετικά τα βουτάμε μόνο σε καφέ της αρεσκείας μας.Στρώνουμε σε ταψί 30×25 εκ. περίπου.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο η ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και κάνουμε μερικές γραμμές με λίγη κρέμα φιστικιού.
- Απλώνουμε την μισή ποσότητα κρέμας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με σαβαγιάρ – φιστίκι-κρέμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και κάνουμε με λίγη κρέμα φιστικιού ότι σχέδιο θέλουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Γιάννο Βαλλιάνο, εδώ
Πηγή: hello.gr
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή: Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό γεμιστό με τιραμισού
Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος
Νηστίσιμα κεράσματα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα