Style 16.08.2024, 3:55

Τούρτα σοκοµπανάνα µε τραγανή μαρέγκα από την Αργυρώ

Τα υλικά και η εκτέλεση

Τούρτα σοκοµπανάνα µε τραγανή μαρέγκα, συνταγή για τούρτα εντυπωσιακή στην όψη, που ξετρελαίνει όσους τη δοκιμάσουν! Αυτή η συνταγή απαιτεί 3 στάδια παρασκευής. Φτιάχνουμε την μαρέγκα σοκολάτας ,την κρέμα σοκολάτας και την κρέμα μπανάνας.

Για τη μαρέγκα κακάο

  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή άλλο λικέρ

Για την κρέμα μπανάνας

  • 200 γρ. μπανάνες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Για τη μαρέγκα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
  • Τότε βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει η μαρέγκα.
  • Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα.
  • Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα.
  • Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα δίσκου με διάμετρο 20 εκ. (φτιάχνουμε 2 δίσκους μαρέγκας).
  • Ψήνουμε στο φούρνο τη μαρέγκα στους 100οC για περίπου 1 ώρα, έως ότου στεγνώσει καλά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτα

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά.
  • Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.
  • Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στην κρύα (θερμοκρασία δωματίου) πλέον σοκολάτα και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το λικέρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.

Για την κρέμα μπανάνα

  • Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
  • Αφήνουμε 2΄-3΄ να φουσκώσει.
  • Τη βάζουμε πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει και την αφήνουμε 1΄-2΄ να λιώσει.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε χυμό και ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας τη ζελατίνα.
  • Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα μπανάνας.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα.

Συναρμολόγηση της τούρτας

  • Χρησιμοποιούμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. για να στήσουμε την τούρτα.
  • Βάζουμε τον ένα δίσκο στην φόρμα σαν βάση.
  • Ρίχνουμε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας.
  • Καλύπτουμε με μία στρώση κρέμα μπανάνας.
  • Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες, να σφίξει.
  • Αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου την τούρτα και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα