Style 26.12.2024, 18:54

Συνταγή: Τραχανάς με λουκάνικα

Δείτε τη συνταγή 

Ξινός, αλευρένιος τραχανάς και χωριάτικα λουκάνικα σε ένα πολύ πληθωρικό, πολύ χορταστικό πιάτο που μυρίζει χειμώνα. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με μπέικον ή με απάκι.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός, αλευρένιος
  • 200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, κομμένα σε φέτες περίπου 1εκ.
  • 1.200 ml νερό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, ρίγανη ξερή

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τραχανά πικάντικο με λουκάνικα αρχικά, σοτάρουμε, σε ένα τηγανάκι σσε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθεί καλά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και αλάτι.
  • Όταν αρχίζουν τα υγρά να κοχλάζουν, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  • Σκορπίζουμε τα λουκάνικα μαζί με το λαδάκι τους, τη ρίγανη, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τον πικάντικο τραχανά με λουκάνικα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα