Θα χρειαστείτε 1 ώρα για την προετοιμασία
Μια ασυνηθιστή συνταγή για αφράτο τσίζκεϊκ με μέλι και καρύδια.
Υλικά
- 1/2 κούπα καρύδια, αλεσμένα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 12 φύλλα κρούστας
- 1/2 κούπα βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για τη φόρμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), μαλακωμένο
- 250 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί), μαλακωμένο
- 2/3 κούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κούπας γάλα
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το τσίζκεϊκ με μέλι και καρύδια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160° C.
- Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αλεσμένα καρύδια και τη ζάχαρη.
- Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας μέσα στη φόρμα μας και το βουτυρώνουμε καλά.
- Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Διπλώνουμε λίγο προς τα μέσα όσο περισσεύει από τα φύλλα γύρω-γύρω από τη φόρμα.
- Απλώνουμε από πάνω το μείγμα καρύδια-ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, το μέλι και το αλεύρι μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα. Ενσωματώνουμε τα αυγά και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
- Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.
- Περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας. Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για άλλη 1 ώρα.
- Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τις 8 σεισμικές δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου
Πασχαλινός «μποναμάς» για τους αγρότες – Ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πώς η Κρήτη «φρενάρει» τις επενδύσεις της – Το γαλατικό χωριό του Κτηματολογίου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα