Style 03.05.2024, 2:04

Συνταγή: Τσίζκεϊκ πορτοκάλι

Με τριμμένα γεμιστά μπισκότα πορτοκαλιού.

Πανεύκολο τσίζκεϊκ με δροσερή κρέμα τυριού και μια πρωτότυπη βάση από τριμμένα γεμιστά μπισκότα πορτοκαλιού.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με κρέμα πορτοκάλι
  • 130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • μαρμελάδα πορτοκάλι, για την επικάλυψη

Διαδικασία

  • Για το τσίζκεϊκ πορτοκάλι, ανοίγουμε τα μπισκότα και αφαιρούμε από μέσα την κρέμα.
  • Τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
  • Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο ώστε να βραχούν όλα.
  • Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα πιέζουμε προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση.
  • Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί και το ξύσμα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για ελάχιστο χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Προτού σερβίρουμε το τσίζκεϊκ, απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα πορτοκάλι.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Γόρτυνα: Άνοιξαν πυρ σε όχημα – Ένας 23χρονος τραυματίας

Λασίθι: Στη «φάκα» επιχειρηματίας για κατοχή σωρείας κροτίδων

Επεισοδιακή μεταμεσονύκτια καταδίωξη ζωοκλεφτών στο Ρέθυμνο


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα