Style 17.08.2024, 4:20

Κρεμώδης πουρές καρότου με μοσχοκάρυδο

Τα υλικά και η εκτέλεση

Εντυπωσιακός και ιδανικός για γαρνιριτούρα στο καθημερινό ή στο γιορτινό σας τραπέζι. Η γλύκα και η γεύση του καρότου, σε όλο το μεγαλείο της.

Υλικά

  • 1 κιλό τρυφερά καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 3/4 φλ. εβαπορέ γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Αρωματίζουμε με

  • λίγο μοσχοκάρυδο ή αστεροειδή γλυκάνισο ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά καρέ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′ ανακατεύοντας τα να γλασάρουν.
  • Προσθέτουμε αρωματικό (ένα από όλα αυτά), τον σπιτικό ζωμό ψυγείου και περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
  • Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
  • Αν έχουμε αρωματίσει με αστεροειδή γλυκάνισο τον αφαιρούμε.
  • Περιχύνουμε με το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει για 1-2′.
  • Πολτοποιούμε τον πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα