Η λαχτάρα σας να την δοκιμάσετε μόλις ευωδιάσει η κουζίνα σας θα είναι απερίγραπτη!
Σπιτική, πολύ εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη σε όποιον και να τη σερβίρεις!
Υλικά
- 250 γρ. κασέρι
- 250 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. έμενταλ
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. ζαμπόν
- 1 συσκ. φύλλο κρούστας
- 1 lt φρέσκο γάλα
- 5 μεγάλα αυγά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.
- Τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
- Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.
- Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
- Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.
- Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.
- Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα