Style 05.05.2024, 2:18

Ζελέ φράουλα

Mόνο με 5 υλικά 

Ένα vintage γλυκό από ζελέ φράουλα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους στο τέλος του γεύματος.

Υλικά

  • 1.500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κουτιά φρουί ζελέ φράουλα (κάθε συσκευασία περιέχει 2 φακελάκια)
  • 600 ml νερό

Διαδικασία

  • Για το ζελέ φράουλας ξεκινάμε και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις φράουλες, σε δόσεις, μαζί με τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη (ή το σιρόπι αγαύης).
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μετρημένο νερό να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα φακελάκια φρουί ζελέ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
  • Αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο το εσωτερικό μιας μεγάλης φόρμας για κέικ και αδειάζουμε εκεί το ζελέ.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 βράδυ, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά στο εσωτερικό της φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Αν δεν ξεκολλά το ζελέ, βυθίζουμε τη φόρμα για 10-12 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα.
  • Για να σερβίρουμε, στολίζουμε το ζελέ με ροζέτες σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι – Βαρόμετρο ο οβελίας!

Live: Ακολουθία Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών – Μέγας Εσπερινός Μεγάλου Σαββάτου (Αποκαθήλωση)

Μεγάλη Παρασκευή: Στολισμένοι οι επιτάφιοι στις εκκλησίες της Κρήτης – Ημέρα πένθους για την Ορθοδοξία


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα