Mόνο με 5 υλικά
Ένα vintage γλυκό από ζελέ φράουλα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους στο τέλος του γεύματος.
Υλικά
- 1.500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
- χυμός από 2 λάιμ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
- 2 κουτιά φρουί ζελέ φράουλα (κάθε συσκευασία περιέχει 2 φακελάκια)
- 600 ml νερό
Διαδικασία
- Για το ζελέ φράουλας ξεκινάμε και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις φράουλες, σε δόσεις, μαζί με τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη (ή το σιρόπι αγαύης).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μετρημένο νερό να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα φακελάκια φρουί ζελέ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
- Αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο το εσωτερικό μιας μεγάλης φόρμας για κέικ και αδειάζουμε εκεί το ζελέ.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 βράδυ, μέχρι να σφίξει καλά.
- Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά στο εσωτερικό της φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Αν δεν ξεκολλά το ζελέ, βυθίζουμε τη φόρμα για 10-12 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα.
- Για να σερβίρουμε, στολίζουμε το ζελέ με ροζέτες σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακρίβεια: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι – Βαρόμετρο ο οβελίας!
Live: Ακολουθία Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών – Μέγας Εσπερινός Μεγάλου Σαββάτου (Αποκαθήλωση)
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα