Δείτε τη συνταγή
Μια πρωτότυπη μακαρονάδα φούρνου, που μπορεί να ετοιμαστεί ακόμη και με τα χτεσινά λαδερά.
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 30-32 εκ.
- 500 γρ. πένες ή βίδες
- 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 4 αυγά
- 150 γρ. κατίκι Δομοκού
- 150 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα λαχανικά
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ
- 250 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 4 καρδιές αγκινάρας σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κουτί (420γρ.) ντοματάκια, χοντροκομμένα
- 1 μάτσο δυόσμος, χοντροκομμένος
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια με 3-4 κουτ. σούπας νερό, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι, τον αρακά, τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μείνει το φαγητό με λιγοστά υγρά.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που ορίζεται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε απαλά, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε πιπέρι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα