Style 03.06.2024, 9:06

Αγκινάρες στο φούρνο

Ένα από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας

Αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες, ελαιόλαδο και μάραθο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 12 τρυφερές αγκινάρες
  • 6 μέτριες φρέσκες πατάτες
  • 1 καρότο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 2 φρέσκα σκόρδα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 4 – 5 κλων. μάραθο ή άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 ζουμερά λεμόνια
  • 6 ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Το πρώτο πράγμα που κάνουμε για να φτιάξουμε τις αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο είναι να καθαρίσουμε τις αγκινάρες. Μάθετε αναλυτικά πώς να καθαρίσετε τις αγκινάρες.
  • Αφού τις καθαρίσουμε, τις ρίχνουμε σε μπόλικο νερό με 2-3 στυμμένα λεμόνια, για να μην οξειδωθούν.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες μπουκιές.
  • Ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μικρή γάστρα μαζί με τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τα φρέσκα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Σπάμε τα ντοματίνια με τα δάχτυλα και τα ρίχνουμε στη γάστρα.
  • Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό με τα κλωνάρια του μάραθου.
  • Βάζουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για περίπου 35΄.
  • Ξεσκεπάζουμε, περιχύνουμε με το χυμό από 2 λεμόνια και ψήνουμε για 25΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνουν οι λεμονάτες αγκινάρες με πατάτες μόνο με το λάδι τους.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα