Style 02.06.2024, 7:36

Γλασαρισµένο ψαρονέφρι µε απίστευτη σαλάτα

Το ιδανικό γεύμα

Φαγητό που γίνεται γρήγορα και είναι παράλληλα ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας. Η πολύ δροσερή σαλάτα που το συνοδεύει το απογειώνει γευστικά στην κυριολεξία!

Υλικά

Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

  • 800 γρ. (2 κομμάτια) ψαρονέφρι κομμένο σε μεταγιόν
  • 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα σέλερι

  • 600 γρ. σέλερι χοντρό
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/3 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

  • Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα.
  • Τα ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτάμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και αραδιάζουμε το κρέας.
  • Ψήνουμε σε φούρνο για 20΄ στους 200°C.
  • Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες, το πλένουμε και το κόβουμε σε φέτες.
  • Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα τη σαλάτα και τοποθετούμε επάνω το γλασαρισμένο κρέας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα