Style 17.06.2024, 9:30

Μπράουνις με καραμέλα

Τα υλικά και η εκτέλεση

Δεν είναι απλά brownies, είναι τα μπράουνις με καραμέλα και θα γίνουν ανάρπαστα.

Υλικά

  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι.
  • Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσουν.
  • Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι 24×24 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα ψησίματος.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τις σοκολάτες και απαλά με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και αναδιπλώνουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψάκι.
  • Με ένα κουταλάκι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια κουταλιές από καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα