Έτοιμο σε 5′ λεπτά
Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις παστέλι, όμως στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη.
Υλικά για παστέλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κου΄πα σουσάμι
- 1 κ.τ.γ. βούτυρο
(όπου κούπα = 200 ml)
Πώς θα το φτιάξετε:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τη ζάχαρη να λιώσει.
- Προσθέστε το σουσάμι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί. Προσοχή να μην σας καεί.
- Προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, αφαιρέστε από το μάτι.
- Βάλτε το μείγμα σε μια λαδόκολλα που θα έχετε βάλει επάνω στον πάγκο.
- Σκεπάστε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα και με έναν πλάστη, πιέστε το μείγμα μέχρι να απλωθεί.
- Βγάλτε τη μία λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι, χαράξτε τα κομμάτια. Μικρά ή μεγάλα. Ό,τι θέλετε.
- Αφού παγώσουν κόψτε τα και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή: mothersblog.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα