Θα τα λατρέψετε!
Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι από τις πιο αγαπημένες σοκολατένιες λιχουδιές. Φτιάξτε αυτά τα τρουφάκια με 3 υλικά χωρίς ψήσιμο. Δοκιμάστε τα!
Υλικά
- 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ.σ. ρούμι (κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
- 1 κ.γλ μέλι
- λίγο κακάο κοσκινισμένο (άγλυκο) για την επικάλυψη
- μικρές χάρτινες θήκες
Τρουφάκια σοκολάτας
- Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με ένα μαχαίρι κουζίνας.
- Τη βάζουμε σε μπολ (πρέπει να είναι σαν τρίμματα ή ξύσματα σοκολάτας).
- Τοποθετούμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι.
- Περιχύνουμε αμέσως την τριμμένη σοκολάτα.
- Καλύπτουμε για 1 λεπτό με ένα πιάτο το μπολ, ώστε να λιώσει καλύτερα η σοκολάτα.
- Με μία σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί, με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο προς τα έξω.
- Όταν θα μοιάζει με σοκολατένια πυκνή κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στον πάγκο.
- Έπειτα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, να στερεοποιηθεί και να μπορούμε να το πλάσουμε (μετά από 3-4 ώρες).
- Σχηματίζουμε τα κλασικά τρουφάκια σοκολάτας.
- Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές. Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.
- Χρόνος παγώματος: 3 με 4 ώρες.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα