Style 17.07.2024, 7:18

Παγωτό με φρέσκια μυζήθρα από την Πάρο

Η γεύση που θα λατρέψετε

Φανταστικό ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 250 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • ½ φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • Λίγο μέλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.
  • Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.
  • Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.
  • Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.
  • Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα