Τα υλικά και η εκτέλεση
Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι με αρωματική υγρή γέμιση. Ένα κλασικό μεσογειακό πιάτο που θα το λατρέψετε!
Υλικά
Για το καλαμάρι γεμιστό με ρύζι
- 4 καλαμάρια μεγάλα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλ. κινόα βρασμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 λιαστές ντομάτες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. σταφίδα
- 1/4 φλ. κρασί
- 2 κ.σ. άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρέσκο σπανάκι
Για τη σάλτσα
- 300 γρ. σπανάκι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. ντομάτες
- Λίγο θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με το ρύζι.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση.
- Στερεώνουμε το άνοιγμα που έχει με οδοντογλυφίδα.
- Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί και τα βάζουμε από πάνω.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα περιχύνουμε
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20′-25′ στους 180°C.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα