Τα υλικά και η εκτέλεση
Αυτή η φανταστική και πολύχρωμη ζεστή σαλάτα μανιταριών, θα εντυπωσιάσει τόσο για την άψογη εμφάνιση της όσο και για την πλούσια γεύση της.
Υλικά
- 12 ασπρομανίταρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 10 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 1/2 φλ. καρυδόψιχα
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 1 ματσ. ρόκα
- 1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)
- 1 λόλα κόκκινη
- 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Mουλιάζουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄.
- Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.
- Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ή, εναλλακτικά, με κατσικίσιο τυρί.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα