Τώρα ο Οργανισμός «κεντράρει» τα στελέχη του που προσπαθούν να «καθαρίσει» το τοπίο από σκάνδαλα και κατασπατάληση, υπαλλήλους που κάνουν απλά τη δουλειά τους
Μαθαίνω πως τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχουν γεμίσει αναπάντητες κλήσεις από τους αγρότες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα «παιχνίδια» – όπως λένε – που παίζονται στις πλάτες τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!
Και όλα αυτά όπως έχουμε γράψει στους κρητικούς Times, λίγες μόνο ημέρες πριν από την μεγάλη πληρωμή των αγροτών.
Όπως αποδεικνύεται τα ραβασάκια που έλαβαν 197.000 αγρότες αγρότες περί εκκαθαρίσεων εκ μέρους του οργανισμού, ο οποίος τους ζητά να επιστρέψουν 53 εκατ. ευρώ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Τώρα ο Οργανισμός «κεντράρει» τα στελέχη του που προσπαθούν να «καθαρίσει» το τοπίο από σκάνδαλα και κατασπατάληση, υπαλλήλους που κάνουν απλά τη δουλειά τους.
Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός βρίσκεται εκτεθιμένος σε δεύτερο στη διαδοχή υπουργό. Πριν καλά καλά κάτσει η σκόνη των συγκρούσεων στον Οργανισμό η διοίκηση διαβεβαίωνε τον υπουργό πως θα πλήρωνε 51 εκατ. ευρώ και ενημέρωσε και σχετικώς την τράπεζα, εντούτοις, η εκκαθαριστική πληρωμή έφτασε μόλις τα 14 εκατ. ευρώ…
Το τρίτο αυτογκόλ έρχεται τον Οκτώβριο όταν οι παραγωγοί μέσω των Συνεταιριστικών Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) ενημερώθηκαν ότι δεν θα πληρωθούν τα οικολογικά σχήματα, αν επιλέξουν την κοινοτική εφαρμογή FAST, η οποία από πέρσι διατίθεται δωρεάν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η εναλλακτική που τους δόθηκε ήταν να χρησιμοποιηθεί με χρέωση άλλη εφαρμογή για τα οικολογικά σχήματα, την οποία έχει δημιουργήσει άσχετος φορέας με το ΟΣΔΕ, ο οποίος βρίσκεται σε στενή σχέση με τον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τέλος, σαν δεν έφταναν όλα αυτά, στο νέο επεισόδιο πρωταγωνιστεί πάλι ο πρόεδρος Μπαμπασίδης, ο οποίος τα έβαλε με το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ, και ειδικότερα με την επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του Οργανισμού, την οποία αυθαίρετα και χωρίς ουσιαστικό λόγο έπαψε από τα καθήκοντά της. Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού ελέγχου ήταν αυτή που έφερε στο φως την απάτη με τα «εικονικά» βοσκοτόπια και προχώρησε στη δέσμευση 6.000 ΑΦΜ, κρίνοντας ύποπτες τις συγκεκριμένες αιτήσεις ενίσχυσης. Το συνολικό ύψος της απάτης υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και αρκετά από αυτά δύσκολα θα απαντηθούν. Ωστόσο, οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα