Συνταγή λουκούμι…
Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή από το Ρέθυμνο για πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο με αγκινάρες.
Στην παραδοσιακή μορφή αυτής της συνταγής χρησιμοποιούμε άγριες αγκινάρες, οι οποίες αντικαθίστανται εύκολα με τη ήμερες, αυτές δηλαδή που βρίσκουμε στο εμπόριο.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 2 αρνίσια μπούτια (περίπου 2 κιλά το καθένα με το κόκαλο), καλά πλυμένα
- 20 αγκινάρες, καθαρισμένες
- 2 ματσάκια φρέσκια ρίγανη ή 2 κουτ. σούπας ξερή , τριμμένη
- 60 ml κρασί λευκό, ξηρό
Για το άλειμμα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για το πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο με αγκινάρες, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και το απλώνουμε πάνω στα δύο μπούτια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα της φρέσκιας ή ξερής ρίγανης, βάζουμε από πάνω το κρέας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
- Σκορπίζουμε δίπλα στο κρέας τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα