Ηράκλειο 22.04.2024, 14:00

Δράση καθαρισμού στη λίμνη Λιβάδα στο Θραψανό

Έκαναν το δασάκι να…λάμπει

Mικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να «μεταμορφώσουν» το δασάκι δίπλα από τη λίμνη Λιβάδα στο Θραψανό, σε ένα καθαρό και καλαίσθητο χώρο που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι δημότες όσο και οι ξένοι επισκέπτες!

Με τη συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, της Τοπικής Κοινότητας Θραψανού, του Πολιτιστικού και του Εμπορικού Συλλόγου Θραψανού και πολλών εθελοντών, αυτός ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου έγινε ακόμα πιο όμορφος και καθαρός!

Ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και δημότες συμμετείχαν σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, δίνοντας πνοή σε ένα χώρο «κόσμημα» για το Θραψανό και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, με την ανεκτίμητη βοήθεια της 2ης Ομάδας Προσκόπων Ηρακλείου, της 4ης Ομάδας Αεροπροσκόπων Ηρακλείου καθώς και μελών του υπό ίδρυση Συστήματος Αεροπροσκόπων Καστελλίου, οι οποίοι όπως και πολλοί δημότες, απέδειξαν στην πράξη ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι στάση ζωής και συνιστά Πολιτισμό.

Τα σκουπίδια αμέτρητα, απόδειξη ότι ο άνθρωπος, παρεμβαίνει με το χειρότερο τρόπο στο περιβάλλον όμως την ίδια στιγμή ο άνθρωπος είναι εκείνος που μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα, μέσα από τις έννοιες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή, του ίδιου του προέδρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Γιώργου Χουρδακη και του Περιφερειακού Εφόρου Ανατολικής Κρήτης Γιώργου Κουναλάκη. Οι Πρόσκοποι εξάλλου με την επαναδραστηριοποίηση τους στην περιοχή, θα συμβάλουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά σε κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία που μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

«Η δράση καθαρισμού στο δασάκι δίπλα από τη λίμνη Λιβάδας στο Θραψανό, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς με τη συμβολή όσων συμμετείχαν σε αυτή, το μέρος αυτό έγινε ακόμα πιο φιλόξενο, όμορφο και καθαρό! Ενεργοί πολίτες που αγαπούν τον τόπο που ζουν και επιθυμούν από την προστασία και αναβάθμιση του πρασίνου. Μία εικόνα που μπορούν να απολαμβάνουν οι δημότες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες. Ο τόπος μας χρειάζεται ευαισθητοποιημένα άτομα, που σέβονται το περιβάλλον στο οποίο ζουν! Η καθαριότητα και ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός και είναι υπόθεση όλων μας! Εύχομαι αυτή η αξιόλογη να βρει κι άλλους μιμητές», δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γερακίου, Ρουσσοχωρίων και Μπαδιά.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Επανέλθει η Αφρικανική σκόνη- θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου

Ηράκλειο: Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων στηρίζει την 24ωρη απεργία της ΟΔΥΕ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα