Style 26.06.2024, 7:54

Σπιτικό παγωτό βανίλια

Το πιο απολαυστικό και εύκολο παγωτό που έχετε δοκιμάσει 

Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το σπιτικό παγωτό βανίλια, που σκάνε κρυσταλλάκια στο στόμα και έχει άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί.

Υλικά

  • 250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
  • Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Μυστικά

  • Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
  • Δώστε στο εύκολο παγωτό βανίλια της Αργυρώς με ζαχαρούχο γάλα, όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα