Αμυντικά 11.07.2024, 14:18

Ευάγγελος Αποστολάκης: Τα «κενά» στην αμυντική θωράκιση, όταν οι εξοπλιστικές δαπάνες ανέρχονται σε πολλά δισ.

Δήλωση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί «κενών» στις αμυντικές ικανότητες της χώρας μας

Περί «κενών» στις αμυντικές ικανότητες της χώρας, ως αποτέλεσμα της στήριξης στην Ουκρανία, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η δήλωση του Πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά ανησυχητική, πλην όμως, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., έχοντας την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, είχαμε τονίσει σε κάθε δοθείσα ευκαιρία.

Σε ερωτήσεις και ομιλίες μου στη Βουλή είχα τονίσει ότι, δεν συμφωνούμε με την αποστολή οπλικών συστημάτων αλλά και ότι η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας μας. Ως απάντηση είχαμε λάβει διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Έρχεται τώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας και μιλάει για «κενά» στην αμυντική θωράκιση. Επιπλέον αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση. Μάλιστα, ενώ οι εξοπλιστικές δαπάνες ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια, ούτε ένα ευρώ δεν κατευθύνεται στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, παρά τις συνεχείς προτάσεις μας υπέρ της ανάγκης στήριξης της εγχώριας παραγωγής.

Η εθνική άμυνα είναι μια σοβαρή υπόθεση και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, έχοντας μάλιστα της απαραίτητη διακομματική συναίνεση και συνεννόηση προς όφελος της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Ρέθυμνο: Την… ξεγέλασε και της «άρπαξε» 4.000 ευρώ

Κρήτη: «Τσιμπημένες» τιμές στα καρπούζια – «Φωτιά» τα πεπόνια στις Μοίρες και Τυμπάκι

Χανιά: Κωμικοτραγικές καταστάσεις στο Μπάλο – Οι επισκέπτες αποβιβάζονται στο πλοίο με σχοινί (φωτο)

Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα