Τα υλικά και η εκτέλεση
Φτιάξτε το εύκολο αυτό καλαμποκόψωμο, η γεύση και η μυρωδιά του καλαμποκιού στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη!
Υλικά
- 2 φλ. καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
- 3/4 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
- 2 μικρά αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα