Περιβάλλον 22.04.2024, 0:12

Ηνωμένες Πολιτείες: Απενεργοποίηση φωτισμού για την προστασία των μεταναστευτικών πτηνών

Δισεκατομμύρια πουλιών αποπροσανατολίζονται από τον φωτισμό των κτιρίων

Με ύψος 305 μέτρα και 75 ορόφους ο πύργος της JP Morgan είναι το ψηλότερο κτίριο του Χιούστον και το 26ο ψηλότερο στις ΗΠΑ. Ακολουθεί το 302 μέτρων με 72 ορόφους κτίριο της χρηματοπιστωτικής Wells Fargo.

Τρίτο στην κατάταξη το κτίριο της Τράπεζας της Αμερικής με ύψος 281 μέτρα και 72 ορόφους, το οποίο είναι το ψηλότερο στο Ντάλας και το 40ο ψηλότερο στις ΗΠΑ. Το Τέξας, η νοτιοκεντρική πολιτεία των ΗΠΑ, δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Καλιφόρνια, διαθέτει δεκάδες ουρανοξύστες και περισσότερα από χίλια ψηλά κτίρια με ύψος έως τα 100 μέτρα. Η «παράδοση» με τους ουρανοξύστες ξεκίνησε στο Τέξας όταν το 1909 ολοκληρώθηκε η ανέγερση του 14όροφου Praetorian Building στο Ντάλας, το οποίο θεωρείται το πρώτο πολυώροφο κτίριο της πολιτείας.

Οι μεταναστευτικές οδοί 

Το Τέξας, όμως, δε διαθέτει μόνο ψηλά κτίρια αλλά -την περίοδο της Άνοιξης- και δισεκατομμύρια μεταναστευτικά πτηνά που περνούν από την αμερικανική πολιτεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η πόλη βρίσκεται σε στρατηγική θέση καθώς στο σημείο εκείνο συναντώνται δύο σημαντικές μεταναστευτικές οδοί που χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά είδη πουλιών για να προσεγγίσουν τους τόπους αναπαραγωγής τους.

Ωστόσο, η διαδρομή αυτή κρύβει κινδύνους, ανάμεσα σε αυτούς το φως. Η αλόγιστη χρήση ενέργειας για τον φωτισμό κτιρίων, εκ των οποίων κι οι ουρανοξύστες, δυσχεραίνουν το ταξίδι τους, ενώ μερικές φορές αποδεικνύεται μοιραίο.

Το 2017 περίπου 400 πουλιά σκοτώθηκαν όταν προσέκρουσαν σε κτίριο 23 ορόφων που στεγάζει γραφεία στο Γκάλβεστον του Τέξας. Ανάμεσα σε αυτά ωδικά άτομα 25 διαφορετικών ειδών εκ των οποίων πολλά ωδικά όπως συλβιίδες.

πηγή: newmoney.gr

<!–__DIAV_EPIS__–

Ηράκλειο: Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι – Συνελήφθησαν 2 άτομα

Ιεράπετρα: Μπούκαραν σε σπίτι ομοεθνών τους και τους «σάπισαν» στο ξύλο

Χανιά: Μαχαίρωσε ομοεθνή του – Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Χανιά: Άκαρπες οι έρευνες για τον άνδρα που έπεσε από το πλοίο «Κίσσαμος»


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα