Style 09.07.2024, 8:12

Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και κακάο

Η πιο αφράτη καρυδόπιτα

Τόσο ζουμερή και πεντανόστιμη που δεν θα την αλλάζετε με άλλη. Αν έχετε καρύδια και αλεύρι φτιάξτε την πιο αφράτη καρυδόπιτα που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό. Ακολουθήστε τα βήματα και η επιτυχία είναι σίγουρη. Αν έχετε μπόλικα καρύδια, αλεύρι και σιμιγδάλι θα πετύχετε την πιο αφράτη καρυδόπιτα.

Υλικά

  • 1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.γ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρυδόψυχα
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 3 φλ. νερό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.
  • Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.
  • Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.
  • Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.
  • Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Κόβουμε την κρύα μελαχροινή και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
  • Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα