Τα υλικά και οι κεφτέδες
Αρωματικοί κεφτέδες με σπανάκι και χόρτα, ένα τέλειο ορεκτικό που αρέσει σε όλους!
Υλικά
- 200 γραμ. καυκαλήθρες ή μυρώνια
- 200 γραμ. σπανάκι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
Για τους κεφτέδες
- Ψιλοκόβουμε πρώτα τα χορταρικά και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειαστεί, για να σφίξει το μείγμα και να έχουμε έναν παχύ χυλό που να στέκεται.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις κάψει παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε μέσα.
- Προσέχουμε ώστε η θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλάβουν οι κεφτέδες να ψηθούν από μέσα.
- Πριν από κάθε κουταλιά βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτουν όμορφα οι κεφτέδες μέσα στο λάδι.
- Μόλις ροδίσουν, γυρίζουμε τα κεφτεδάκια, και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα