Μία απολαυστική καλοκαιρινή συνταγή
Κρεμμυδοκεφτέδες ή κρεμμυδοτηγανίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια συγκλονιστικός μεζές για κρασί και ουζάκι!
Υλικά
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
- 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- 3 αυγά
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
- 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
Για τους κρεμμυδοκεφτέδες
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας. Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη του κέικ.
- Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα για κρεμμυδοκεφτέδες με φρεσκα κρεμμυδακια και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.
- Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί. Όταν κρυώσουν όμως είναι το ίδιο νόστιμοι. Φτιάξτε αυτό το μεζέ και θα με θυμηθείτε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα