Κρήτη 04.03.2025, 16:00

Κρήτη: Συμφωνίες εκατομμυρίων ευρώ για αγορές ακινήτων από Ισραήλ και Κίνα – Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο;

Στο μικροσκόπιο επενδυτών Ελούντα και Άγιος Νικόλαος

Σπουδαία deals εκατομμυρίων κλείνουν αυτό το διάστημα στο μέτωπο της αγοράς ακινήτων από Ισραηλινούς και Κινέζους επενδυτές και σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Κρήτης. Σε σχέση με προηγούμενα χρόνια το αρχικό ενδιαφέρον έχει μετατραπεί σε συμβόλαια και υπογραφές και πλέον ο χάρτης του τοπικού real estate φαίνεται πως αλλάζει.

Έρευνα του Cretatimes.gr,  φέρνει στο προσκήνιο την πρόθεση οικονομικά δυνατών παικτών του διεθνούς real estate να επενδύσουν στην Κρήτη με επίκεντρο παραθεριστικές κατοικίες για τις οποίες θα υπάρξει περιθώριο επιχειρηματικής αξιοποίησης τα επόμενα χρόνια.

Το ενδιαφέρον τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί σε ποσοστό 50% με ακίνητα-φιλέτα να βρίσκονται στο μικροσκόπιο επενδυτών οι οποίοι κρίνουν ότι λόγω κλιματολογικών συνθηκών η Κρήτη είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός για αγορά ακίνητης περιουσίας.

 

Σητεία Σητεία

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του cretatimes.gr

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Cretatimes.gr, επιβεβαιώνει ο δικηγόρος και Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ηρακλείου κ. Κώστας Αράπογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων βάζει στο κάδρο των επενδυτών και την Τουρκία.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για παραθεριστική κατοικία και από τρίτες χώρες και από Ευρώπη. Επενδυτές από Τουρκία, Ισραήλ και Κίνα ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες για ακίνητα σε περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Συγκεκριμένα και στην Ελούντα και στη Σητεία. 

Από το ενδιαφέρον έχει περάσει πλέον και στην υπογραφή συμβολαίων. Ένα deal κλείνει πλέον από 500.000 ευρώ και πάνω. Σ αυτή τη φάση οι επενδυτές ενδιαφέρονται για παραθεριστικές κατοικίες για να τις χρησιμοποιήσουν άμεσα».

Ελούντα

Ενδιαφέρον και για τη Δυτική Κρήτης – Μεγάλο αγκάθι παραμένει η γραφειοκρατία 

Στο μάτι… επενδυτών έχουν μπει και ακίνητα της Δυτικής Κρήτης σε περιοχές της Παλαιόχωρας και του Πλατανιά και εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα. Βαρίδιο ωστόσο παραμένει η γραφειοκρατία στο μέτωπο των μεταβιβάσεων με το μπαλάκι των ευθυνών να εισέρχεται στο γήπεδο της πολιτείας.

«Δεν γίνεται στο εξωτερικό μία μεταβίβαση να ολοκληρώνεται σε 2 ώρες και στην Ελλάδα να απαιτείται ένα χρονικό διάστημα 4-5 μηνών τονίζει στο cretaone.gr ο κ. Αράπογλου».

Ελούντα

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα