Style 21.06.2024, 10:42

Τέλειο και πανεύκολο μιλφέιγ παγωτό με 4 μόνο υλικά

Τα υλικά και η εκτέλεση

Αν έχετε παγωτό στο ψυγείο, φτιάξτε αυτό το τέλειο & πανεύκολο μιλφέιγ σε παγωτό. Υπέροχο!

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το μιλφέιγ παγωτό, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο μας στους 220ο C στον αέρα.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
  • Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σφολιάτα αν έχετε χρόνο και κέφι.
  • Ψήνουμε τη σφολιάτα μας για 10-15′ μέχρι να ροδίσει.
  • Την αναποδογυρίζουμε και την πατάμε να ξεφουσκώσει.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο της για 15′ περίπου έως ότου ροδίσει καλά έχει και γίνει τραγανή.
  • Την αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει.
  • Με μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε λίγες μπάλες παγωτό και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με μια λαδόκολλα.
  • Το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά οι μπάλες παγωτό mille-feuille.
  • Σπάμε σε κομμάτια την σφολιάτα (τρίμματα) και κυλάμε μέσα τις παγωμένες μπάλες παγωτού να κολλήσουν σφολιάτα.
  • Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε τρίμματα σφολιάτας και άχνη ζάχαρη.
  • Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτική ζάχαρη άχνη ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.
  • Μπορούμε να γαρνίρουμε το πανεύκολο μιλφέιγ με κακάο ή σιρόπι σοκολάτας γι’ ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά και απόλαυση.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα