Θα ξετρελαθείτε!
Παγωτό καραμελέ με καραμελωμένα αμύγδαλα, καφέ και σοκολάτα. Ένα υπέροχο και εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο με παγωτό, που όσες φορές και αν το φτιάξετε θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά
Για το παγωτό καραμελέ
- 300 γρ. παγωτό καραμελέ
Για την επικάλυψη
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 1/4 φλ. κόκκους καφέ
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Με ένα μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε μπάλες παγωτό καραμελέ και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά.
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 200οC για 10΄ να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, τον καφέ και την σοκολάτα.
- Κυλάμε τις παγωμένες μπάλες, να κολλήσει καλά επάνω το αλεσμένο υλικό.
- Βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα