Style 01.07.2024, 7:48

Παραδοσιακή ομελέτα από την Κω

Με ντομάτα και κρεμμύδια

Με 3-4 υλικά και πολύ όρεξη φτιάξε την παραδοσιακή Κώτικη συνταγή, ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια. Το όνομα της είναι «Εβραίικο από την Κω». Σερβίρεται με ζυμωτό ψωμί και τυρί.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 αυγά
  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρέσκα αυγά, ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα χωρίς πολλά υγρά.
  • Πρώτα καθαρίζουμε τα λαχανικά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Έπειτα ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.
  • Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.
  • Ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα