Style 07.06.2024, 7:18

Παγωτό χαλβά με ταxίνι, μέλι και αμύγδαλα – Χωρίς ζάχαρη

Γλυκιά γεύση, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά 

Παγωτό χαλβά χωρίς ζάχαρη με λίγα υλικά! Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα θα σας γεμίσουν ενέργεια!

Υλικά

  • 1 συσκ. φυτική σαντιγί
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκ. ταχίνι
  • 2 συσκ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη

Εκτέλεση

  • Για το παγωτό χαλβά με ταχίνι, χρησιμοποιούμε το μεταλλικό κουτί (410 γραμμαρίων) από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα.
  • Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5΄- 6΄.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι για το παγωτό χαλβά, πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χαμηλή ταχύτητα (στο μίξερ) ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα για το παγωτό χαλβά, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
  • Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄.
  • Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ

Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα