Ο δημιουργός της διάσημης πραλίνας «Nutella» απεβίωσε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε ηλικία 97 ετών.
Ο Francesco Rivella γεννήθηκε στο Barbaresco, στο Πιεμόντε της Βόρειας Ιταλίας και τελείωσε το χημικό στο Τορίνο. Το 1952, σε ηλικία 25 ετών, άρχισε να εργάζεται στην αίθουσα χημείας της Ferrero στην κοντινή Alba, όπου γεννήθηκαν μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της μάρκας, όπως η Kinder, η σοκολάτα Ferrero Rocher και φυσικά η Nutella.
BREAKING:
The “Father of Italian Chocolate” and creator of Nutella died on Valentine’s Day at the age of 97.
Francesco Rivella, the chemist and driving force behind Nutella, Kinder Surprise and Ferrero Rocher joined Ferrero in 1952. pic.twitter.com/QeT4dTtAHv
— Visegrád 24 (@visegrad24) February 17, 2025
Ο Rivella, στον οποίο αποδίδεται η δημιουργία της διάσημης πραλίνας, ήταν μέλος μιας ομάδας που μελετούσε τις πρώτες ύλες, αναμειγνύοντας, διυλίζοντας και δοκιμάζοντάς τες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Έγινε ανώτερο στέλεχος της εταιρείας και δεξί χέρι του ιδρυτή Michele Ferrero.
Ο δημοσιογράφος Gigi Padovani έγραψε στο βιβλίο του «Mondo Nutella» (Ο κόσμος της Nutella) ότι το ζευγάρι ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να αγοράσει γλυκά, «όχι για να τα αντιγράψει, αλλά για να τα κάνει καλύτερα».
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα