Vegan συνταγή
Πικάντικα ρεβύθια με ρύζι. Χωρίς να έχει καθόλου κρέας ο συνδυασμός υλικών μας δείχνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Υλικά
Για τα ρεβύθια με ρύζι
- 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα και βρασμένα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες και 1 κόκκινη πιπεριά)
- 2-3 κ.σ. σκόρδο (σπασμένες)
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
- 1/2 κ.γ. κιτρινόριζα (κουρκουμά)
- 1/2 κ.γ. πιπέρι (καγέν)
- 1/2 κ.γ. κάρυ (σκόνη)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 1 φλ. ρύζι καστανό (βρασμένο)
- 2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι (κομμένο σε τέταρτα)
- Ταχίνι
- 1 αβοκάντο (ώριμο)
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με λίγη σόδα μαγειρικής και την επομένη τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε να μισομαλακώσουν.
- Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τα ρεβύθια με ρύζι σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινο και αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου να μαραθούν.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο, την κιτρινόριζα, το κοκκινοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το ρύζι και τις ντομάτες και αλατίζουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά να χυλώσει η σάλτσα.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο το ψιλοκόβουμε και το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε τα ρεβυθια με ρυζι, με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, λίγο ταχίνι και ψιλοκομμένο αβοκάντο.
Μυστικά
- Αν θέλουμε μπορούμε να αραιώσουμε το ταχίνι με λίγο νερό και χυμό λεμονιού για να είναι πιο ρευστό.
- Σε περίοδο εκτός νηστείας το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια ή ρύζι που περίσσεψαν από προηγούμενη μέρα).
- Βγαίνουν σχεδόν στεγνά με το λάδι τους.
- Τρώγονται με πιρούνι.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αλίπαστα και ελιές.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα