Πρέπει να τη δοκιμάσετε
Υπέροχος τρόπος να μαγειρέψετε το σολομό. Ο πουρές τον συνοδεύει καταπληκτικά. Μία δοκιμή θα σας πείσει!
Υλικά
Για το σολομό µε σάλτσα κρεµµυδιών και πουρέ
- 4 φιλέτα σολομό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- 1 κ.σ. άνηθος
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Για τον πουρέ
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος light
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος για γαρνίρισμα
Σολομός µε σάλτσα κρεµµυδιών
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού επάνω στα κρεμμύδια, περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Σιγοβράζουμε (το ψάρι ψήνεται ουσιαστικά με τον ατμό του κρασιού) για 10 λεπτά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ρίχνουμε, αν θέλουμε, έξτρα αλατοπίπερο.
- Η ελάχιστη σάλτσα που μένει στην κατσαρόλα πρέπει να είναι σαν πυκνό λαδολέμονο.
Για τον πουρέ
- Κόβουμε τις πατάτες σε μπουκιές με ένα μαχαίρι και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 με 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πιέζουμε ελαφρά με πιρούνι μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος light, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πουρέ, επάνω τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα