Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό στην κατσαρόλα µε πολύ πλούσια γεύση
Ο συνδυασμός µε τους γίγαντες και το λουκάνικο είναι εκπληκτικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γίγαντες που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι.
Υλικά
- 250 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι και βρασμένοι
- 1 μεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες λεπτές
- 2 σκελ. σκόρδο κοµµένο σε φέτες
- 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
- 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
- 400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για το σπετσοφάι
- Χρησιμοποιούμε πλασοτέ κατσαρόλα, όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρει χρώμα το κρεµµύδι).
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τους γίγαντες και τον πελτέ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα.
- Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, να μείνει το φαγητό σχεδόν µε το λάδι του.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά
Λαχταριστές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ
Σοκολατένιο ψωμί με φουντούκια
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα